De lessen

In de lessen die Karin geeft komen klassieke stukken, popmuziek maar ook improvisatie aan bod afhankelijk van de wensen van de leerling.

Punten waar aandacht aan wordt besteed in de lessen:

Speelplezier – de leerling komt er tijdens de lessen achter op wat voor een manier de piano een positief plekje kan innemen in zijn of haar leven.

Klankfantasie – je kunt op veel manieren klank uit de piano toveren. De leerling leert zijn/haar eigen muzikale kleurenpalet verkennen waarmee de leerling een uniek eigen geluid ontwikkelt.

Fysiek/Motorisch bewustzijn – de leerling ondervindt wat de invloed is van ontspanning/spanning in het lichaam op het pianospel.

Studeren – in de lessen wordt aandacht besteedt aan hoe de leerling zelf thuis kan oefenen. Als dit op een goede manier wordt gedaan kan de muzikale en motorische ontwikkeling worden versneld.

Twee keer per jaar vindt een concert plaats, waar alle leerlingen voor elkaar en familie voorspelen. Dit is altijd een gezellige avond met koffie en koekjes. Het is ook altijd weer een goede inspiratie voor de leerlingen.