De lessen

Muziekstijl en methodes

In de lessen die ik geef kan klassieke muziek, popmuziek maar ook improvisatie en liedjes maken aan bod komen. Dit is afhankelijk van de wensen van de leerling. Meestal gebruik ik als uitgangspunt een specifieke methode die ik bij de leerling vind passen.

Werkwijze

Ik besteed veel aandacht aan flow; dit houdt in dat je stukken vloeiend speelt zodat de muziek echt kan klinken en je kunt gaan genieten van je spel. Ik geef je concrete handvatten om thuis met plezier en in duidelijke stappen aan de slag te gaan. Ook werk ik met bewustwording van je lichaam tijdens het spelen. We doen bijvoorbeeld oefeningen om met flexibele polsen te leren spelen. Het allerbelangrijkste is nog wel dat je leert hoe je een verhaal kunt vertellen via je pianospel. Het leuke is dat je dit zowel als beginner en als gevorderde kunt leren. Op deze manier word jij een authentieke pianist!

Thuis aan de slag

Ik gebruik altijd een schrift waarin ik een korte samenvatting schrijf van de les zodat je weet hoe en wat je kunt oefenen thuis.

Kinderen

Kinderen kunnen bij mij al beginnen met pianoles vanaf 5 jaar. Ik kies een methode die bij het kind past. Ook kinderen die al leservaring hebben zijn welkom.

Volwassenen

Je kunt als volwassene met les starten ook als je nog helemaal geen ervaring hebt.